15 Aralık 2009 Salı

Selen

Kıbrıs'lı yazar Aysel Gürmen, kendi kızından esinlenerek yarattığı Selen isimli bir dizi öykü kitapları serisi hazırlamış. Selen, yıllar geçtikçe öykülerle birlikte büyüdü gelişti. Son kitap Selen Büyürken'de raflarda yerini aldı. Bütün işi günü ablası ve annesi başta olmak üzere etrafındakileri çıldırtmak olan Selen isimli küçük kızın öyküleri her ne kadar küçük yaştakilere hitaben yazılmış gibi duruyorsa da büyüklere de inanılmaz bir mizah duygusu yaşatıyor. Gürmen, çizer Uğur Köse ile braraya gelerek Selen için 3 sayılık bir de çizgi roman dizisi hazırlamış. Çok bilmiş minik Selen'in öykülerini bir de çizili haliyle okumak gerçekten büyük keyif. Süpürge saçlı krakterimiz Selen etrafını çıldırtırken biz de gülmekten kırılıyoruz. İlk sayıdan bir anekdot: Selen annesinin kafasını şişirmektedir.

Anne dayanamaz ve "kızım git biraz başımı dinleyeceğim" der ve Selen'i başından savar. Bir süre sonra Selen geri döner ve annesini tekrar sıkışltırmaya başlar:

"Söyle hadi ne dedi?"

Anne, "kim ne dedi kızım?".

Selen, "başımı dinleyeceğim dedin ya, ne dedi işte ou merak ediyorum:) "...

Gerçekten başarılı ve hoş çalışma. Cadılı perili hayali karakterlerin arasında günceli yakalamış müthiş bir çalışma. Keşke 3 sayıda kalmasaydı da daha çok çıksaydı... Öykü kitaplarını da çizgi romanlarını da herkese tavsiye ederim... İnternetteki satışı Kırlangıç Yayınlarında...

SelamlarLami

2 yorum:

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam Lami Tiryaki
Bu yazınızdaki Selen'in durumunu okuyunca aklıma bizim çocukların küçüklükleri geldi. Sahiden yazsaydık çocukların söylediklerini ve yaptıklarını şimdi bir kitap olurdu belki:)

Bir gün arkadaşımın ilkokul 1. sınıfa giden oğlu salonda ödevini yapıyormuş. Arkadaşım da mutfakta akşam yemeğini hazırlamaktaymış. İçerden sürekli "yapamıyorum.. yapamıyorum" diye çocuğun sesi geliyormuş. Dayanamamış arkadaşım salona çocuğun yanına gitmiş. "ne oluyor?" diye sormuş. Bakmış ki çocuk sol eliyle gözünü kapatıyor, sağ eliyle de öğretmenin ödev verdiği cümleyi yazmaya çalışıyor. Yazamıyor tabii bu durumda... Arkadaşım "oğlum kapamasana gözlerini.. yazamazsın böyle tabii" deyince.. Çocuk ne demiş bilin bakalım? "Ama öğretmenimiz fişlere bakmadan yazmayı öğrenin dedi" demiş.Fişlere bakmadan yazmayı öğrenin deyince bizim ki de gözünü kapatıp öyle yazmayı deniyormuş işte.. O zamanlar ne gülmüştük bu olaya:)) Ne günlerdi!

Sevgili Lami Tiryaki, sizin yeni çocuğunuz oldu diye biliyorum. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.. Siz de yazın maceralarını da okuyalım bari Lami'nin Yeri'nde.
Nedir bu en son 2009 da mı yazdınız? Karamba karambitaa! Yok artık:))
Sevgiler.

Lami Tiryaki dedi ki...

Hmm.. Burayı ihmal etmişim biraz. Yorum içni teşekkürler sevgili Hayal Kahvem. Kızımın adını da Selen koyduk zaten ve inanılmaz maceralar yaşıyoruz. Baklaım ben de sevgili Aysel Gürmen'in sıcak anlatımını yakalayabilecek miyim?
Selamlar
Lami